Демонстрацията по залавяне на престъпник категорично не е подходяща за

...
Демонстрацията по залавяне на престъпник категорично не е подходяща за
Коментари Харесай

Психолог след инцидента: Демонстрация на залавяне на престъпник не е подходяща за малки деца

Демонстрацията по залавяне на нарушител изрично не е подобаваща за децата в детските градини. Тя би могла да се покаже на възпитаници в горните класове за да ги притегли към полицейската специалност, само че не и на толкоз дребни деца. Това съобщи пред Дарик психологът Христо Монов, който дефинира демонстрацията като „ недомислена натегация “.

„ Първо, тъй като на тази възраст тяхната водеща активност е играта и те възприемат това, което служителите на реда им демонстрират като игра. А различен е въпросът, че по време на тази проява има ярки подиуми на принуждение - удряне по главата на паднал човек, куче нападаше различен. Много от децата може да получат прекарване на отрицателни страсти в такава степен, че да изпаднат в отрицателни психологични положения “, изясни психологът.

Този вид демонстрации биха били подобаващи за младежи в последните класове, които биха могли да се ориентират към полицейската специалност, счита още Христо Монов.

„ За деца от тази възраст изрично е надалеч от опцията тяхната зрялост да схване това, което служителите на реда им демонстрират. Освен това го демонстрираха и неспособно. Самият факт, че има три ранени деца, едното от които и тежко, демонстрира, че не са взети никакви ограничения за предотвратяване живота и здравето на децата. Дано други не тръгнат да вършат тази натегация. Това е недомислена до край натегация “, добави той.

Децата, които са потърпевши, и техните фамилии да потърсят психическа помощ в идващите дни, с цел да се избегнат отрицателните последствия от претърпяното, поучава още Христо Монов, само че не от психолозите на Министерство на вътрешните работи, тъй като по думите му, те нямали верен психически метод. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР