Демонстрацията на знамето на ВМС на САЩ в Черно море

...
Демонстрацията на знамето на ВМС на САЩ в Черно море
Коментари Харесай

Лавров: Говори се за нови бази на САЩ в България и Румъния

Демонстрацията на знамето на Военноморски сили на Съединени американски щати в Черно море не способства за стабилността на обстановката по света, сподели съветският външен министър Сергей Лавров.

Той разяснява решението на Шести флот на Съединени американски щати да изпрати флагманския команден транспортен съд “Маунт Уитни “ в Черно море за взаимни интервенции със силите на НАТО.

“Като цяло демонстрацията на знамето на Военноморски сили на Съединените щати в Черно море, несъмнено, не е изолиран случай. Имаше няколко пъти, когато Съединени американски щати категорично заявяваха ба нуждата военните им кораби да навлизат в тази акватория, с цел да сдържат Русия и да предотвратят основаването на опасности от Русия в Черно море за американските съдружници. Това, несъмнено, не прибавя непоклатимост “, сподели ръководителят на съветското външно министерство, представен от ТАСС.

Според него американците интензивно се пробват да тласнат крайбрежните черноморски страни, които са членки на НАТО, да организират такава много конфронтационна линия.

“Говори се за основаване на нови военноморски бази по черноморското крайбрежие на Румъния или България. Не мисля, че това ще дава отговор на ползите на добросъседството в Черноморския район “, сподели Лавров.

В същото време той означи, че Русия е подготвена за всевъзможни закани и може надеждно да подсигурява сигурността в Черно море.

“Готови сме за всевъзможни закани. За нас няма проблеми да подсигуряваме надеждно сигурността на съветската територия и сигурността в Черно море. Но ние постоянно сме за поощряване на планове за съдействие, а не планове, които се основават на борба “, сподели ръководителят на съветското Министерство на външните работи.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР