Демонстрацията беше пореден опит на ЦИК и моето министерство да

...
Демонстрацията беше пореден опит на ЦИК и моето министерство да
Коментари Харесай

Министърът на електронното управление: Машини за вота ще бъдат само технически изправните

" Демонстрацията беше следващ опит на ЦИК и моето министерство да повишим доверието в гласоподавателите, че няма какво да крием и няма нищо скрито. Затова беше тази дисекция на процеса на гласоподаване с машина. Още от първия ден на служебния кабинет гарантирахме почтени избори и спомагаме в границите на законовите пълномощия без да пречим на сигурността на вота. ", Георги Тодоров, длъжностен министър на електронното ръководство.

" Публично се разгласяват всички оферти на партиите, обществено направихме и случайно избиране на сертифицирани машини. Досега не се е предписание по този начин. От другата седмица започваме построяването на софтуера. Машини за вота ще бъдат единствено механически изправните. Тези, които не са в кондиция няма да се употребяват за гласуването. ЦИК дава отговор за съхранението на машините, те се охраняват от жандармерия ", добави той.

" Министърът на вътрешните работи като народен координатор на изборите сформира съвет по киберсигурност, с цел да следим превантивно за вмешателства. Близо 13000 машини са нужни за 2 октомври. Няма особена разлика в броя. Там където е належащо ще има повече от 2 машини. Това се дефинира от ЦИК. Хората към този момент не се опасяват от машините, изборният развой ще бъде сигурен, без операции ", уточни Тодоров.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР