Демонстрация в подкрепа на държавния глава Румен Радев се провежда

...
Демонстрация в подкрепа на държавния глава Румен Радев се провежда
Коментари Харесай

Протест в подкрепа на Радев пред Президентството


Демонстрация в поддръжка на президента Румен Радев се организира пред постройката на президентската администрация, съобщи БНР.

Повод за това е тазсутрешната акция на прокуратурата в президенството.

При нея са претърсени кабинетите на президентските секретари – по правните въпроси Пламен Узунов и по сигурността Илия Милушев, след което двамата са задържани.

Десетки са недоволните пред постройката на " Дондуков " 2. Протестът стартира, до момента в който течеше прокурорската акция в постройката на президентската администрация.

Недоволните споделиха, че са се организирали посредством обществените мрежи, оповестиха, че са се събрали непринудено в отбрана на демокрацията и освиркаха колите на прокуратурата при излизането им от двора на президентство то.

Сред митинг иращите са адв. Николай Хаджигенов, политическият анализатор Арман Бабикян, тук са и лица от Българска социалистическа партия – депутатите Румен Гечев, Александър Симов и Крум Зарков.

" Тук съм, с цел да изразя поддръжката си в отбрана на съществени демократични правила, да се противопоставим потреблението на прокуратура и други силови органи за дискредитация на определения от българите президент ", сподели Крум Зарков.

" Напълно беше непринудено решението ни да дойдем. Омръзна ни от цялата безочливост на ръководещите ".

" Видяхме, че прокуратурата още веднъж влезна и си прави каквото си желае. Аз персонално съм 87-и набор. През целия си живот съм си представял по какъв начин не желая да пребивавам в сходно време, приятелката ми е бременна. Не желая това дете да пораства в сходна страна ", споделят митинг иращи.

Полицейското наличие пред постройката на президентство то остава засилено.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР