Демонстрация срещу информационната агенция на Недялко Недялков се проведе снощи

...
Демонстрация срещу информационната агенция на Недялко Недялков се проведе снощи
Коментари Харесай

Протестиращи оставиха чували с боклук пред офиса на агенция ПИК

Демонстрация против осведомителната организация на Недялко Недялков се организира нощес пред офисите на компанията, заяви Българското национално радио.

Според участниците, организацията нарушава журналистическите стандарти и употребява клюки във връзка с митингите против премиера и основния прокурор.

Демонстрацията протича под наслов “Истина за боклук “ и минава и досега минава умерено.

Организатори на проявата бяха фейсбук групите “Орлово гнездо “ и “Граждански площади “, както и сдруженията “Боец “ и “Обществен надзор “.

Пред постройката се бяха събрали десетки хора, множеството участници и в антиправителствения митинг. Според тях медията на Недялков, която е обвързвана с депутата Делян Пеевски, създава подправени вести в услуга на властта.

Хората сложиха алегорично чували с отпадък пред офиса на осведомителната организация, а препратката е, че тя – “произвежда журналистически отпадък “.

Заради сходни медии България е по 111-о място по независимост на словото в света, споделиха стачкуващите и обясниха за какво са се събрали точно пред офиса на организацията:

“Тук е мястото, където се ражда лъжата. Това е информаторът на клеветата. Тук непрекъснато се приказват лъжи по политически неуместни лица. Тук се брани властта и се основава една паралелна действителност “.

Протестиращите се оповестиха за свободата на словото. За такава демонстрираха и контрапротестиращи, които защитаваха медията с плакати: “Долу ръцете от свободното слово “.

Двете групи бяха разграничени от кордон от служители на реда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР