Демонстрация против добив на кожи от животни ще се състои

...
Демонстрация против добив на кожи от животни ще се състои
Коментари Харесай

Протест пред парламента срещу добива на кожи от животни

Демонстрация срещу рандеман на кожи от животни ще се състои пред Народното събрание в 12 ч на обяд, заяви БНР.
Преди това, уредниците ще внесат в деловодството подписка от жители с предложение за смяна на Закона за ветеринарномедицинската активност. Там би трябвало да бъде посочено, че не се позволява развъждането, умъртвяването и търговията на животни за рандеман на скъпи кожи в България.

По закон в границите на 3 месеца предлагането би трябвало да бъде прегледано. По думите на Петя Алтимирска – ръководител на Инициативния комитет за възбрана на добива на кожи, досега подписалите се са над 50 000, като събирането на подписи продължава.

Петя Алтимирска: Официално в България съществуват 3 ферми. 2 от тях работят. Голямата плантация, в която се отглеждат стотици животни, единствено за предходната година там са убити над 100 000 животни, а са отглеждани 120 000. Капацитетът на тази плантация цели да реализира 400 000 животни на година. Това е доста огромно количество даже за страните, в които има по-дълъг развой на произвеждане, тези ферми съществуват много от дълго време. Тези 2 или 3 ферми в България са задоволителни, с цел да причинят всички вреди, които ние следим и които се случват на другите места.

Според уредниците, главният проблем е с животните, чието страдалчество и принуждение може да се предотврати. Съществува и опасност за биоразнообразието и замърсяването на природата посредством метода на развъждане във фермите за кожи. Практиката за рандеман на кожи от животни е неразрешена в 16 страни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР