Демонстрация по водно спасяване пред хотел „Палас“ в комплекса „Слънчев

...
Демонстрация по водно спасяване пред хотел „Палас“ в комплекса „Слънчев
Коментари Харесай

СНИМКИ запечатаха как вадят двама удавници на плажа край Св. Св. Констанит и Елена

Демонстрация по водно избавяне пред хотел „ Палас “ в комплекса „ Слънчев ден “ завърши ненадейно с действителен тест за участниците. Малко след финала на зрелищната интервенция, която в сряда сутринта прикова погледа на плажуващите, водните гардове Румен Йорданов и Владимир Панев извадиха от морето двама давещи се.



Оказа се, че единият курортист страдал от Паркинсон и нагълтал вода, откакто паднал на плиткото. Другият пък попаднал в дънна яма, формирана след мощното неспокойствие през последните ветровити дни.

Благодарение на бързата интервенция на сътрудниците животът на двамата бе избавен, разясниха участници в демонстрацията. Тя е част от Седмицата на водното избавяне, проведена от Областния съвет на БЧК-Варна, сдружението на експертите по водно избавяне и общината.



В акцията се включи и 64-годишният избавител първенец Михаил Костадинов. Треньорът по плуване е притежател на международна шампионска купа от 1972 година във Вител, Франция, 5 пъти е ставал републикански първенец по водно избавяне, занаятчия на спорта е по водна топка и има зад тила си дълъг стаж по вишките с актив от голям брой избавени от мъртвата хватка на морето летовници.



Източник: в. труд, Снимки: БЧК
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР