Демонстрация на военна конна езда-джигитовка, стрелба с лък, плъстене на

...
Демонстрация на военна конна езда-джигитовка, стрелба с лък, плъстене на
Коментари Харесай

Джигити, стрелци с лък и гладиатори се събраха на събор в Сливен

Демонстрация на военна конна езда-джигитовка, пукотевица с лък, плъстене на вълна, римски и тракийски ритуали, гладиаторска борба, възстановка на древен развой и на пазар за плебеи, в това число и дегустация на средновековна храна ще могат да се видят на открития в Сливен феодален събор „Помни славата“. Събитието стартира на 20 септември и негов хазаин по традиция е екипът на реновираната цитадела „Туида“.

Над 20 обединения за възстановка и самостоятелни участници от Ямбол, Свищов, Варна, Пазарджик, Пловдив, София, Мъглиж, Шумен и града-домакин ще се включат в атрактивната двудневна стратегия. Целта на събора е да показа бита, културата и военното дело на популацията, обитавало крепостта от Късната древност до Второто българско царство.

Тазгодишното издание на събора е четвъртото подред и е по случай празника на Сливен Димитровден. Съорганизатори са екипът на „Туида“ и общината.

Късноантичната и ранносредновековна цитадела е най-новият туристически обект на Града под Сините камъни. Тя бе реновирана със средства по европейски план за близо 5 млн. лв. и заема част от терена на оборудването с повърхност над 40 декара. Останалата част е непроучена от археолозите и разкопките не престават.
 _11121314  _12131415  dscf3653  6789  _13141516  5678  3456  1234  dscf3650  dscf3673  dscf3663
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР