Демонстрация на мнозинството от членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС),

...
Демонстрация на мнозинството от членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС),
Коментари Харесай

Цацаров и Колев се засегнаха от протеста и прекъснаха заседанието на съдебния съвет

Демонстрация на болшинството от членовете на Висшия правосъден съвет (ВСС), подета от ръководителя на Върховния административен съд Георги Колев и основния прокурор Сотир Цацаров приключи съвещанието малко преди да бъде прегледана точката от дневния ред със сигнала от основния редактор на уеб страницата " Блиц " против ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Първо взе думата Колев, който съобщи, че " не може да се работи в такава конюнктура ". Повод му даде акцията на 50-тина жители в поддръжка на Панов, които се събраха рано тази заран пред постройката на съвета и посрещнаха Колев с освирквания и апели за оставка. протестиращите си потеглиха в 9.30 ч., когато съвещанието стартира, и доста преди Колев да засегне тематиката.

След Колев думата взе основният прокурор. Той цитира заглавията от уеб страницата " Клуб Z " " Болтове пред Висш съдебен съвет в поддръжка на Лозан Панов " и и от " Дневник " " Граждани подредиха болтове на прага на правосъдния съвет в поддръжка на Лозан Панов " като посочи, че е отворил уебсайт на обвиняем и на обвинен. " Присъединявам се към мнението на господин Колев, това не е естествена конюнктура за работа. Този цирк ми идва малко вповече. Изгласувахме значимите точки за правосъдната власт и по тази причина ви поисквам прелестен ден ", приключи Цацаров и излезе от залата.

Още до момента в който основният прокурор говореше, от залата излязоха по-голямата част от членовете на Висш съдебен съвет. Останаха Соня Найденова, Калин Калпакчиев, Юлия Ковачева, Галя Карагьозова, Юлиана Колева, Камен Иванов и Лозан Панов.

Найденова подсети на напускащите, че съветът не за прав път работи в конюнктура на митинг пред постройката. Пред Висш съдебен съвет е имало и агнешки главички, имало е и некролози, имаше и човек, който се опита да се самозапали, само че ние заседавахме ", сподели Найденова.

Заседанието беше прекъснато заради липса на кворум.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Промени в правосъдната власт (805)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР