Демонстрационно почистване на нереглементираносметище се проведе във видинското село Капитановци.

...
Демонстрационно почистване на нереглементираносметище се проведе във видинското село Капитановци.
Коментари Харесай

Нова техника чисти сметище във видинско село

Демонстрационно разчистване на нереглементираносметище се организира във видинското село Капитановци. Отпадъците се събираха с нова техника, закупена по план на община Видин по стратегия за трансгранично съдействие със Сърбия и цели ограничение въздействието върху околната среда от човешката активност.
На демонстративното разчистване участва и заместник-кметът на община Видин Венци Пасков.
"Целта е да се притегли вниманието на жителите от разнообразни възрастови и целеви групи, към екологично чистия живот. Искам да напомня, че на 28 март беше финализиран договорът за главната инвестиция на община Видин по проекта- доставка на два броя сметосъбиращи машини за потребностите на общината ", сподели Пасков.
Причините за нерегламентираните сметища в селата изясни кметът на Капитановци Десислава Венелинова.
"Искам да благодаря на Община Видин за плана, който завоюваха и с който ни дават опция да се възползваме и ние, селата. За страдание, във всяко село се образуват тези нерегламентирани селища. Причината е тази, че всяка една къща има дворно място и рано или късно то би трябвало да се почисти. Застаряващо население, нямат опция къде другаде да си изхвърлят отпадъците и се получават тези малко нерегламентирани сметища ", Венелинова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР