Демонстрации на съвместимостта на сухопътните сили от България, САЩ, Северна

...
Демонстрации на съвместимостта на сухопътните сили от България, САЩ, Северна
Коментари Харесай

Учение на сухопътни войски от България, САЩ, Северна Македония, Гърция и Албания

Демонстрации на съвместимостта на сухопътните сили от България, Съединени американски щати, Северна Македония, Гърция и Албания се организираха на образователния полигон " Ново село ". Военните маневри са част от тактическото обучение с бойни стрелби „ Ответен удар “ 2019, на което участваха министър председателят Бойко Борисов, военният министър Красимир Каракачанов и началникът на защитата военачалник Андрей Боцев.

600 български и 200 задгранични военнослужещи се включиха в учението. Според сюжета, те трябваше да отхвърлен атакуващ съперник, преминавайки в контра нахлуване и да прочистят обитаем пункт, завзет от противников подразделения. Беше демонстирарана и пукотевица с бойна техника. Премиерът Бойко Борисов посочи значимостта на военната база „ Ново село " за рационализиране на оперативните качества на въоръжените сили на България и на нашите съдружници от НАТО и района на Балканите.
Бойко Борисов, министър-председател: Имаме надеждна техника, която модернизираме, а и с сътрудника Заев предходната седмица говорихме - живот и здраве като придобием новите изтребители ще пазим и въздушното пространство на Северна Македония. Това ще е добре и за тях и за нас, тъй като те по този начин или другояче тези самолети не могат да завият толкоз близко над Кюстендил и вървят в Северна Македония.... Продължаваме да си модернизираме танковете, да ги ремонтираме, казармите.  © БГНЕС
Военният министър подчертава върху нуждата от непрекъсната поддръжка и ремонт на бойната техника.
Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на защитата: 13 танка Т-72 се ремонтират, и то в „ Терем “. Всяка година има проект за рационализация т.е. за възобновяване им. Има други планове за БМП-та, всичко това коства пари... Тази техника е нужна не за парадите, тя е нужна персоналния състав да се образова, да бъде боеспособен и в случай че се наложи да извършва своите конституционни отговорности да пази България, да го направи дейно.  Затварят небето край Шабла поради образователни стрелби Затварят небето край Шабла поради образователни стрелби
Между понеделник и петък въздушното пространство над полигона "Шабла " и прилежащата му акватория ще бъдат оповестени за рискови зони поради образователни стрелб...

Началникът на защитата ген. Боцев уточни, че непрекъснато се отделят средства за рационализация на армията, като задачата е те доближат 2% от Брутния вътрешен артикул до 2024 година.
Андрей Боцев, шеф на защитата: До края на идната седмица да тръгне плана и на Сухопътни войски. Да изпратим поканите до компаниите и да стартира да тече процедурата. За корабите би трябвало да завърши тази седмица.
Утре ще бъде заключителния стадий на още едно огромно обучение у нас - на полигона в Шабла, където подразделенията за военновъздушна защита ще проведат бойни стрелби.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР