Демонстрации бяха обявени в градове из цяла Сърбия - Ниш,

...
Демонстрации бяха обявени в градове из цяла Сърбия - Ниш,
Коментари Харесай

Земеделци в Сърбия блокираха магистралата между Пожаревац и Белград

Демонстрации бяха оповестени в градове из цяла Сърбия - Ниш, Крагуевац и Нови Сад, откакто на среща през вчерашния ден с министър-председателя Ана Бърнабич не бе реализирано съглашение по отношение на настояванията на земеделците, осведоми районната телевизия Ен1.

 
" На срещата с държавното управление в понеделник всички наши претенции бяха отхвърлени. Затова сме принудени да излезем на улицата ", съобщи ръководителят на Сдружението на земеделците в Пожаревац Неделко Савич.

 

Искането на недоволните жители е да получат финансиране до 300 евро на хектар обработваема земя и унищожаване на акцизите и Данък добавена стойност на дизела, както и финансиране в размер на 40 000 сръбски динара (около 670 лв) на отглеждана крава. Работниците в сферата чакат и установяване на цена на земеделските артикули, пшеницата, царевицата, соята и така нататък

 

" Опитахме се още предходната година да посочим нарушаванията на пазара ", изясни Савич и акцентира, че 18 динара (30 стотинки) на кг. като цена на пшеницата е неприемлива, тъй като земеделците не са в положение да създават на толкоз ниска цена.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР