Демонстративният акт бе определен като предупреждение към държавата да поеме

...
Демонстративният акт бе определен като предупреждение към държавата да поеме
Коментари Харесай

Мая Манолова и Изправи се България облепиха КЕВР и Топлофикация с призив „Не плащай”

Демонстративният акт бе избран като предизвестие към страната да поеме цялото нарастване на битовите сметки на близо 70% от българското население, които са избрани като енергийно небогати съгласно критерии в редица европейски страни, а точно, когато разноските за енергийни сметки възлизат на повече от 10 % от приходите на семействата. Манолова предизвести, че в случай че след внасяне на измененията от партията на 2 октомври, същите не се случат – акцията „ Не плащай " ще прерасне в ефикасни дейности и гражданско непокорство.

.

„ Нищо от водната промяна на ГЕРБ не се е случило, само хората заплащат по-скъпа вода. Действията бяха продължени от Четворната коалиция, която отхвърли да спре повишението на цената на водата и приемането на тези бизнеспланове, които в изискванията на рецесия ще лишат български жители от жизненоважната вода ", „ Когато водата е над 5 лева и когато популацията прогресивно обеднява, то не може да си разреши да заплаща тази вода " – сподели Манолова след следващо съвещание на КЕВР, в което се обсъждаше повишение цената на водата.

 

Припомняме, че Мая Манолова и нейната гражданска платформа Изправи се.БГ вземат участие във всички съвещания на КЕВР и единствени интензивно се опълчват повишението на цените на парното, водата, тока и газа.

 

Кампанията „ Не плащай " бе стартирана поради високите сметки на Топлофикация, само че към този момент се простира по-широко и визира всички покачвания, включително и на водата, които са непостижими за по-голямата част от българския народ. Бе открито, че монополистът Топлофикация е начислил 20% Данък добавена стойност вместо 9%ДДС и от партията на Мая Манолова бяха призовани хората да не заплащат, до момента в който не бъде направено преизчисление.

 

„ Това, за което ще настояваме след 2 октомври е прекъсване на промяната на ГЕРБ във водния бранш, която не донесе нищо положително за българските жители. Ще настояваме за нови правила и вдишване на цялото нарастване на цената на водата от страната, а за енергийно-бедните по 3 кубика вода на човек от домакинство на цена от 2 лв.. " – акцентира Мая Манолова пред КЕВР.

 

В акцията по облепване на регулатора, който узаконява безобразията на ВИК сдруженията, се включиха още претенденти от листата на Изправи се България като Никола Вапцаров – лидер в столичния 24 МИР, инж. Георги Тонков, лидер за Смолян (за където през днешния ден КЕВР дискутира повишение цената на водата с 45%), специалистът по отбрана на потребителите Цветанка Илиева и други.

 

„ Очакваме и прокуратурата, която отнесе в съда нарастването с 58% на водата в Бургас да докара до формиране на дело и анулация на това решение. Ще натискаме всяко едно ВИК сдружение да не се възползва от решенията на КЕВР за фрапантно повишение цената на водата " – по този начин показа водачът на Политическа партия Изправи се България един от главните цели на групировката за работата си в идващия парламент – покрай проблемите на елементарния българин и непрекъсната битка с всяка неправда и нарушаване.

 

Веднага след предупредителната акция пред входа на КЕВР, екипът и водачът на Изправи се България се насочиха към столичната Топлофикация, където същото облепиха със стикери „ Не плащай " входа на монополиста.

 

„ Тук сме, тъй като Топлофикация надписа сметките на столичани с 11% като не взе поради Данък добавена стойност от 9 на 100, което влезе в действие от 9 юли. " – показа Манолова пред събралите се хора пред сдружението. Лидерът на Изправи се България добави, че останалите топлофикации в страната направиха същото. Манолова прикани още управлението на Топлофикация да се извини на хората за надписаните сметки след преизчисляването им на 14 септември.

 

Напрежението пред Топлофикация ескалира още повече, когато се включиха недоволни жители от високите сметки за парно, като персонално Манолова удостовери още един път, че акцията „ Не плащай " за момента е предизвестие, а в случай че няма съответна реакция след 2 октомври – ще прерасне в гражданско непокорство.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР