Демонстрантите от антиправителствените протести в България възстановиха блокадите на ключови

...
Демонстрантите от антиправителствените протести в България възстановиха блокадите на ключови
Коментари Харесай

AFP: Нови блокади в България, най-бедната страна в ЕС от 2013 г. насам

Демонстрантите от антиправителствените митинги в България възвърнаха блокадите на основни булеварди в центъра на София в събота през нощта, - по-малко от ден, откакто лагерите им бяха отстранени от полицията. Това написа организация AFP в своя публикация за среднощните митинги в София на 7 против 8 август, показана от БГНЕС.
" Повече от 5000 стачкуващи се събраха в София макар проливния дъжд, с цел да извикат " Мафия! " и " Оставка! " за 30-та поредна вечер в петък. Това стана в най-голямата протестна вълна в най-бедната страна от Европейски Съюз от 2013 година насам.
Митингите се организираха и в най-малко пет други града.
Протестиращите бяха окупирали огромни кръстовища в София, Варна и Пловдив, като съществено нарушиха трафика и блокираха пътища в централна България, преди полицията да реалокира и разчисти палатките им в петък, предупреждавайки, че повече блокади няма да бъдат толерирани.
Демонстрантите в София сложиха нови, укрепени палаткови лагери на три огромни кръстовища в центъра на града, като ги укрепиха с кордони от огромни контейнери за отпадък, паркови пейки и бетонни саксии за улични цветя.
Въпреки предизвестието, софийската охранителна полиция не се намеси. В изказване на управляващите от събота заран те оповестиха, че протестиращите са събирали камъни и бутилки в отговор на вероятно деяние на полицията.
Протестиращите упорстват за оставката на консервативния кабинет на премиера Бойко Борисов и на основния прокурор Иван Гешев, обвинявайки ги, че са поддържани от подмолни олигарси.
Това не е първото искане за оставка на кабинета на премиера Бойко Борисов, който е подавал оставка и в предходните си кабинети. Сегашната му коалиция на малцинството се крепи от две националистически партии, а съветът им реши в четвъртък, че ще изпълнят сегашния си мандат, който продължава до март 2021 година
Анкетите тази седмица демонстрираха, че продължаващата протестна вълна мощно утежнява поддръжката за Борисов и неговата консервативна партия ГЕРБ ", написа още AFP.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР