Демонстрантите да не се поддават на провокации. Протестирайте и изразявайте

...
Демонстрантите да не се поддават на провокации. Протестирайте и изразявайте
Коментари Харесай

СДВР отново призова протестиращите да не се поддават на провокации

Демонстрантите да не се поддават на провокации. Протестирайте и изразявайте мнението си. Органите на реда са там, с цел да оказват помощ. За това прикани зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Антон Златанов по време на брифинг във връзка митингите в страната. Златанов заяви, че вчерашният пети ден на демонстрации е минал без основни нарушавания.

Един човек е бил арестуван, защото е счупил стъкло на автомобил, принадлежащ на медия. А органите на реда са били потърсени за подпомагане от жители, които са разпознали лица, провокиращи напрежение.

"Публикуваните материали удостоверяват информациите, които се изнасяха от правоохранителните органи за това, че избрани групи се пробват да управляват мирния митинг и да основават провокации ", уточни зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи.

Той посочи, че голямата маса от хора стачкува по свое лично разбиране и постоянно се намира малцинство, което да опорочи демонстрацията. Златанов обаче акцентира, че принуждение от униформените към протестиращите няма да има.

"След като последните 2-3 дни не са се случвали вълнения, това значи две неща - преди всичко жителите не са се поддали и второ - ние сме подхванали превантивни дейности това да не се случи ", посочи още зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи.

Той заяви и че шествията и митингите в последните дни не са заявявани, все пак се основава организация за придвижването по пътните артерии, с цел да се защитят правата на тези, които нямат общо с митинга и желаят да се придвижват свободно из града.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР