Демонстранти в Шанхай, разгневени от строгите антивирусни мерки в Китай,

...
Демонстранти в Шанхай, разгневени от строгите антивирусни мерки в Китай,
Коментари Харесай

Заради строгите COVID мерки: Демонстранти поискаха оставката на Си Цзинпин

Демонстранти в Шанхай, ядосани от строгите антивирусни ограничения в Китай, приканиха за оставка на президента Си Цзинпин и завършек на еднопартийния режим, съобщи АП.

Полицията разгони протестиращите с пикантен спрей , само че няколко часа по-късно те се събраха още веднъж на същото място. Полицаите отново ги разгониха и кореспондент на АП видя по какъв начин няколко стачкуващи биват арестувани и отвеждани в рейс. 
 БГНЕС
На видеоклип от Шанхай с тествана меродавност се вижда и чува по какъв начин стачкуващи скандират " Си Цзинпин! Долу! ККП! Долу! " по адрес на водача на Китайската комунистическа партия и самата партия.

Протестите против държавната политика за " нулев коронавирус " и безкрайни локдауни, започнаха в петък и бързо се разпространиха из минимум осем огромни града, включително столицата Пекин. Това е невиждана от десетилетия насам демонстрация на опозиция против ръководещите в Китай, разяснява АП.
 БГНЕС
Три години след появяването на ковид Китай остава единствената огромна страна, която се пробва да спре разпространението му. Стратегията за " нулев коронавирус " води до блокиране на достъпа до някои квартали в продължение на седмици. А в огромните градове милиони хора бива тествани за коронавирус ежедневно, напомни организацията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР