Демонстранти в Шанхай, разгневени от строгите антивирусни мерки в Китай,

...
Демонстранти в Шанхай, разгневени от строгите антивирусни мерки в Китай,
Коментари Харесай

В Шанхай поискаха оставката на Си Цзинпин

Демонстранти в Шанхай, ядосани от строгите антивирусни ограничения в Китай, приканиха през днешния ден за оставка на президента Си Цзинпин и завършек на еднопартийния режим, съобщи АП.

Полицията разгони протестиращите с пикантен спрей, само че няколко часа по-късно те се събраха още веднъж на същото място. Полицаите отново и няколко стачкуващи бяха арестувани и отведени в рейс.

Демострастите скандираха  стачкуващи скандират " Си Цзинпин! Долу! ККП! Долу! " по адрес на водача на Китайската комунистическа партия и самата страна.

Протестите против държавната политика за " нулев коронавирус " и безкрайни локдауни, започнаха в петък и бързо се разпространиха из минимум осем огромни града, включително столицата Пекин. Това е невиждана от десетилетия насам демонстрация на опозиция против ръководещите в Китай, разяснява АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Три години се появяването на ковид Китай остава единствената огромна страна, която се пробва да спре разпространението му. Стратегията за " нулев коронавирус " води до блокиране на достъпа до някои квартали в продължение на седмици. А в огромните градове милиони хора бива тествани за коронавирус ежедневно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР