Демонстранти в Хонконг подпалиха тази вечер с коктейли "Молотов" празна

...
Демонстранти в Хонконг подпалиха тази вечер с коктейли "Молотов" празна
Коментари Харесай

Протестиращи в Хонконг нападнаха сграда за настаняване на носители на новия коронавирус

Демонстранти в Хонконг подпалиха довечера с коктейли "Молотов " празна постройка, предопределена за карантинна зона за евентуални носители на вируса 2019-nCoV, съобщи Агенция Франс Прес, като се базира на полицията.

"Тези разрушителни дейности представляваха сериозна опасност за сигурността на хората на място ", написа в полицейското официално съобщение. Според фотограф на Агенция Франс Прес от входа на постройката излизали буйни пламъци, преди да се намесят пожарникарите.
По-рано няколкостотин хонконгски жители блокираха с тухли и други предмети пътищата, водещи до постройката, протестирайки против проекта тя да бъде превърната в карантинна зона. Потвърдените случаи на инфектирани с новия вирус в Хонконг към този момент са шест. Недоволни сме, че държавното управление избира тази постройка която е напълно покрай жилищен регион и начално учебно заведение, сподели 28-годишна жителка.

От Министерство на външните работи с доста потребна и скъпа информация за смъртоносния китайски ковид

Източник на Ройтерс видял няколко протестиращи, облечени в черно и с маски, да нападат новопостроен блок с общински жилища в регион Фанлин покрай границата с континентален Китай. Нападателите хвърлили запалителни коктейли, след което избягали. Имало и изпотрошени стъкла на прозорци. По-късно пожарникарите потушили огъня, който нанесъл вреди единствено на фоайето на постройката. На мястото били изпратени няколкостотин души от силите за битка с безредиците. Арестуван е минимум един човек. Поради опасения, че разпространяването на новия вирус набира скорост, към хонконгското държавно управление се насочат от ден на ден апели да блокира границата на финансовия център с континентален Китай, с цел да се ограничи рискът от разпространение на болестта.

Коронавирусът към този момент се предава по-лесно от човек на човек

Днес управляващите в Хонконг вкараха възбрана за влизане от на следващия ден в китайския специфичен административен регион на поданици на провинция Хубей, в чийто основен град Ухан новият вирус се появи в края на предишния месец, предадоха международните организации.
Забраната важи и за всички тези, които са били в Хубей през последните 14 дни. Тя не се отнася за поданици на Хонконг. В известието на хонконгските управляващи не се прецизира до по кое време ще остане в действие възбраната, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР