Демонстранти против промяната на името на Македония запалиха гръцкото знаме

...
Демонстранти против промяната на името на Македония запалиха гръцкото знаме
Коментари Харесай

Запалиха гръцко знаме в Скопие на финалната права на преговорите за името

Демонстранти срещу смяната на името на Македония възпламениха гръцкото знаме на митинг пред македонския парламент късно във вторник. Участниците в митинга настояха за неотложно преустановяване на договарянията и отхвърлиха концепцията за референдум за името, оповестява А1.

Те приканиха властта да се откаже от желанието за смяна на името и окуражиха опозицията да отбрани идентичността на македонската нация, написа Блиц.
 
Предателите все в миналото ще бъдат изправени пред национален съд, обявиха участници в митинга.
 
По-рано македонското държавно управление опроверга информацията, че министър председателят Зоран Заев е предложил четири разновидността за решаването на разногласието за името с Гърция. Предложенията са Република Северна Македония, Република Горна Македония, Република Вардарска Македония и Република Македония (Скопие), заяви „ Ройтерс “, базирайки се на изявление с премиера Заев. Македонското държавно управление съобщи, че става дума за неправилна интерпретация - тези оферти в действителност съществуват, само че те не са оферти на Република Македония.
 
Македонската и международната общност знае, че това са оферти на интернационалния медиатор Матю Нимиц, който води договарянията сред Република Македония и Гърция под егидата на Организация на обединените нации, подчертаха от Скопие.
 
Гръцкият външен министър Никос Кодзиас се чака да дойде в Скопие по-късно тази седмица. Според гръцки медии той ще предложи план за съглашение със седем детайла в него, написа „ Нова Македония “. Това били името, спектърът на приложимост, езикът, идентичността, комерсиалната приложимост, съкращенията и акронимите.
 
Според вестник „ Нова Македония “ договарянията за името навлизат в нова, крайна фаза, от която значително зависи европейската вероятност на страната.
 





Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР