Демонстранти, протестиращи срещу полицейския произвол, довел до смъртта на чернокож

...
Демонстранти, протестиращи срещу полицейския произвол, довел до смъртта на чернокож
Коментари Харесай

Демонстранти нападнаха и централата на Си Ен Ен в Атланта

Демонстранти, протестиращи против полицейския произвол, довел до гибелта на негър мъж в Минеаполис, нападнаха централата на малкия екран Си Ен Ен в Атланта, оповестиха ДПА и Асошиейтед прес.

Телевизията предаваше онлайн по какъв начин стачкуващи замерят с бутилки служителите на реда, застанали във входа на постройката, и ги приканват да изоставен полицията. Един човек се опита да разбие със скейтборд прозорци на постройката, съобщи Българска телеграфна агенция. Замазано с багра бе логото на малкия екран. Полицейското наличие бе засилено.

Протестът в Атланта стартира и продължи спокойно няколко часа, само че в един миг част от стачкуващите започнаха да вилнеят, да чупят полицейски коли, една бе запалена. Ранени са трима служители на реда, има доста арестувани, заяви представител на полицията.

Кметицата на Атланта Кейша Ланс Ботъмс (демократ) на прочувствена прескоференция упрекна протестиращите, че с дейностите си позорят името и на Флойд и на родения в града герой за правата на черкожите Мартин Лутър Кинг. Това не е духът на Кинг, това е безпорядък, когато убиха Кинг, ние не вършехме такива неща в нашия град, сподели Ботъмс и прикани протестиращите да се разотидат. Съобщава се обаче, че размириците са траяли, има изпочупени заведения, подпалени коли.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР