Демонстранти от протестното движение на "жълтите жилетки" планират и за

...
Демонстранти от протестното движение на "жълтите жилетки" планират и за
Коментари Харесай

Жълтите жилетки планират протести за десета поредна събота

Демонстранти от протестното придвижване на "жълтите жилетки " възнамеряват и за през днешния ден прояви в няколко града на Франция макар националния спор, стартират тази седмица от президента Еманюел Макрон за да потуши недоволството им, съобщи Асошиейтед прес.

В Париж през днешния ден се провежда шествие, което ще тръгне от Дома на инвалидите, с цел да се притегли вниманието към стотиците ранени след основаването на придвижването на 17 ноември. Десет индивида починаха в пътни произшествия, свързани с митингите.

Във френската столицата са ситуирани 5000 служители на реда, основно към държавните здания и булеварда "Шанз Елизе ", където при предходните митинги имаше прояви на принуждение. За реда в страната ще наблюдават още хиляди служители на реда.

Днес е десетата събота на национални митинги на "жълтите жилетки " и денят ще покаже дали самодейността на Макрон за необятно публично разискване на проблемите ще понижила силата на придвижването, отбелязва АП. Първоначално митингите започнаха поради нарасналите цени на горивата, само че прераснаха в протест против икономическите компликации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР