Демонстранти, които подкрепят отделянето на Каталуния от Испания, влязоха в

...
Демонстранти, които подкрепят отделянето на Каталуния от Испания, влязоха в
Коментари Харесай

Стачка в Каталуния в подкрепа на отделянето от Испания

Демонстранти, които поддържат отделянето на Каталуния от Испания, влязоха в конфликти с полицията, до момента в който блокираха пътища и железопътни линии. Причината за митинга е правосъдният развой против 12 сепаратистки водачи.

Oбщата стачка е проведена от профсъюзи на служащи и студенти. Официалните претенции са за по-добра обществена политика, 35-часова работна седмица и повишение на минималната работна заплата.

В ядрото на митинга, обаче, е и гневът поради правосъдния развой против сепаратиските водачи, които проведоха референдум за независимоста на Каталуния.

Протестът беше подсилен от сепаратистките партии и организации, само че не и от огромните профсъюзи. Организацията на работодателите осъди проявата като политическа - подобен вид стачки са неразрешени в Испания.

Демонстрантите блокираха автомагистрали край Барселона. Протестиращите замериха полицията с камъни. 12 чиновници на реда са с леки пострадвания. Размирици имаше в центъра на града и по основните булеварди.

Паралелно с митингите тече делото против Жорди Санчес - някогашния водач на организацията " Каталунско национално заседание ". Той е упрекнат в подстрекателство към протест и корист с държавни средства.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР