Демонстранти излязоха снощи по улиците на няколко градове в Германия,

...
Демонстранти излязоха снощи по улиците на няколко градове в Германия,
Коментари Харесай

Демонстранти излязоха по улиците на Германия, искат Берлин и ЕС да приемат бежанци от лагера Мория

Демонстранти излязоха нощес по улиците на няколко градове в Германия, с цел да призоват Берлин и Европейски Съюз да одобряват мигрантите от съвсем опустошения от пожар бежански лагер на гръцкия остров Лесбос, съобщи ДПА.
Около 3 000 души участваха в проява в Берлин в сряда вечерта, заяви локалната полиция. 1800 стачкуващи са се събрали в Лайпциг, над 1 200 в Хамбург и 300 - във Франкфурт. Те са призовали за незабавна евакуация на всички лагери по гръцките острови и са поискали страните от Европейски Съюз да одобряват бежанците.
Отделни страни ще би трябвало да се заемат с тази задача, защото не се обрисува европейско решение, уточни немската филантропична организация "Зеебрюке ".
Европейски представители споделят, че ориста на към 12 600 в този момент бездомни мигранти от лагера Мория би трябвало да бъде приоритет.
Международната лига за човешки права също се включи в демонстрациите под мотото "Ние имаме място! ". Протестиращите носеха плакати с надписи, като " "Евакуирайте Мория " и "Засрами се, Европейски Съюз ". Говорители на митингите показаха, че лагерът Мория е трябвало да бъде евакуиран още преди пожара, поради нехигиеничните условия за живот там.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР