Демонстранти блокират гранични пунктове със САЩ Премиерът на Канада Джъстин

...
Демонстранти блокират гранични пунктове със САЩ Премиерът на Канада Джъстин
Коментари Харесай

Арести в Отава, полицията предупреди за агресивни протестиращи

Демонстранти блокират гранични пунктове със Съединени американски щати
Премиерът на Канада Джъстин Трюдо съобщи, че ще изпрати всякаква нужна поддръжка на Отава, откакто кметът на града изиска спомагателни 1800 полицейски чиновници.

Демонстрациите в столицата не престават към този момент близо две седмици. Органите на ред оповестиха за „ нестабилни “ и „ нападателни “ протестиращи.

В началото на седмицата в Отава беше оповестено изключително състояние откакто полицията се опита да овладее митинга, само че не съумя.

Властите оповестиха, че в до една четвърт от транспортните средства на по този начин наречения „ Конвой на свободата “ има деца, които могат да бъдат изложени на риск по време на митингите.

По последни данни са почнали близо 80 наказателни производства. Извършени са и десетки арести.

Въпреки че митингът протича най-вече спокойно полицията изрази угриженост по отношение на екстремистката изразителност, идваща от извънредно десни групи по време на митингите. Освен известията за расови и хомофобски обиди, протестиращите са танцували върху Гроба на незнайния войник в Националния боен мемориал.

Освен това протестиращи против наложителната имунизация в Канада не престават блокадата си на два основни гранични пункта със Съединени американски щати. С това те прекъснаха търговията. Смята се вредите за бизнеса и стопанската система са за стотици милиони долари на ден.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР