Демокрацията е застрашена от чувството за несправедливост, изборните правила, отчайващото

...
Демокрацията е застрашена от чувството за несправедливост, изборните правила, отчайващото
Коментари Харесай

Румен Радев: По-добре да съм проруски лидер в съчинението на самозван консприлорог, отколкото в официалните грами на Вашингтон

Демокрацията е застрашена от възприятието за неправда, изборните правила, отчайващото положение на медиите и корупцията. Отчайващо ниско доверие има към Народното събрание. Това съобщи президентът Румен Радев в предаването "Панорама " по Българска национална телевизия.

"Аз не съм определен, с цел да затулям истината ", безапелационен бе президентът.

"Фотосесиите не са мой патент, не съм определен, с цел да съпровождам на държавното управление. Няма нищо рисково в плурализма, в противен случай рисково е отсъствието на съвместен надзор сред институциите ", добави президентът.

"Не одобрявам внушението, че проблемите в България са поради изчезналият разговор сред мен и държавното управление. Проблем са бедността и още доста фактори, които се задълбочиха в последните години ", разяснява Румен Радев.

"Мнозинството се отнася оскърбително към майките на деца с увреждания, разяснява огромните си жилища и други ", сподели още президентът.

"Правителството не съблюдава личните си стратегии. не желая да разисквам боксуващи стратегии, подготвен съм да разисквам ясни визии за промени. "Визия за България " на Българска социалистическа партия е стратегия за справяне с проблемите и е едно от напъните за справяне. Като президент не мога да сътворявам партия, само че бих подкрепил всяко изпитание за създаване на демократична политическа мощ против беззаконието ", съобщи Радев.

"Старая се да приказвам кардинално и обосновано. Всеки, който е обективен може да разчита на моята стратегия. Спешно би трябвало да се пресекат опциите за злоупотреби в изборния развой и да се работи за безапелационна стратегическа опция. Трябва да има и цивилен решения в ръководството ", разкри президентът.

"Трябва да има камери със тон и картина, които да предават изброяването на бюлетините в изборните секции ", разяснява Радев.

"Като авиатор, не полетът беше най-святото нещо, а следполетния анализ. Ако се е случило нещо положително за 30 секунди, след това 2 часа "дисектирахме " полета. Ако нямаше неточности след разбора, оцелявахме и на идващото хвърчене ", отговори Радев на въпроса, дали ще поздрави ръководещите за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

"Управляващите, и днешните и утрешните осъзнават, че няма да могат да ръководят както в този момент. Хората стартират да покачват критериите си ", добави президентът.

"Русия дава знаци за трупано с десетилетия съмнение към България. Но ние ще го надживеем. Русия претърпя загуби, поради отхвърли на България от "Южен поток ", сподели Радев.

"По-добре да съм проруски водач в съчинението на мним консприлорог, в сравнение с в формалните грами на Вашингтон ", безапелационен бе президентът.

"Благодаря на моята брачна половинка, че макар режисираните кавги тя прави доста неща и стои компактно до мен. Тя провежда съревнование по български език, което следващата година ще стане национално. Тя разпространява и акцията "Подкрепи една фантазия ", по която в този момент децата с увреждания имат естествен бал и качествена подготовка. Тя работи и с "Българската Коледа ", домове и работи със съпругите на посланиците в България. За всичко това няма и стотинка бюджет. Тя не кара и кола на НСО ", приключи Румен Радев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР