Демокрация. На вид хубава дума. Никой нищо лошо не може

...
Демокрация. На вид хубава дума. Никой нищо лошо не може
Коментари Харесай

Демокрация

Демокрация. На тип хубава дума. Никой нищо неприятно не може да каже за нея. Дори в противен случай. Използват я като магия. Щом някой каже „ народна власт “ и всички заедно млъкват и се съгласяват. Ето, и аз съвсем съм податлив да свия ушите при типа на тази дума, само че все пак я мразя. 

Ето за това:

Нека си представим една съответна обстановка обслужена от демокрацията.

В операционната зала в еди коя си болница тече интервенция. Пациентът е под наркоза и с разрязан стомах. Над него стоят двама хирурзи – оператор и помощник. До тях стои хирургичната сестра, а санитарката надзърта зад едно стъкло, тъй като и е забавно. Изведнъж се случва по този начин, че операторът би трябвало да вземе комплицирано решение.

И тук идва демокрацията.

Операторът оставя скалпела и споделя:

„ Скъпи сътрудници, време е да вземем решение. Този пациент или ще живее или ще почине, и това зависи от вашето решение. Затова, апелирам гласувайте по съвест и по убеждения какво да създадем (забележете, какво да създадем, а не какво да направя) “.

Операционната сестра вади небрежно приготвена урна от кутия за медикаменти и референдума, най-силното оръжие на демокрацията, започва.

В последна сметка двамата хирурзи дружно със личните си съмнения са срещу, само че санитарката е „ за “. Защо – единствено тя си знае. Все отново всеки има право на избор и не би трябвало да му се търси сметка за това. След малко съмнение и сестрата гласоподава „ за “. Може би тъй като си пие кафето дружно със санитарката, а може би и тъй като е някогашна държанка на хирурга?

За да има изборно болшинство стартират да се викат лекарите от болничното заведение да дадат своя глас. Обаче и тук се включва либерален механизъм. Сестрата и санитарката стачкуват, че лекарите са предубедени тъй като са лекари. Имат професионални натрупвания. Трябват непредубедени и почтени отзиви. На хора, които нямат никакви обременявания в региона на медицината.

И ги намират в двора на болничното заведение. Роми ядат колбас и чакат да се роди чааве. Носят си и ракия и барабан. След като от болничното заведение ги молят да гласоподават за техния проблем, ромите се съгласяват, само че в случай че ги почерпят каквото господ дал. Защото всяка работа си е работа и е демократично да има и заплащане. После проведено гласоподават по идентичен метод тъй като са общественост с идентични разбирания и ползи.

След гласуването ромите благодарят за кюфтетата и питат дали има някакви други проблеми, които могат да се решат с гласоподаване. За страдание няма.

В последна сметка, с 90 % надвива решението, тази артерия би трябвало да се среже. Операторът се подчинява на честния и либерален избор и пациента на часа умира. Ромите изяждат своите кюфтета и като виждат, че няма повече отиват пред института по физика, където тече либерален референдум дали законите на Нютон са годни. Чули са, че в случай че гласуваш „ срещу “ с изключение на кюфте ще има и по бира.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР