Демократката Нанси Пелоси беше избрана за председател на Камарата на

...
Демократката Нанси Пелоси беше избрана за председател на Камарата на
Коментари Харесай

Камарата на представителите на САЩ избра Нанси Пелоси за свой председател

Демократката Нанси Пелоси беше определена за ръководител на Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати, откакто нейната партия получи болшинство в нея, съобщи Ройтерс.

Пелоси става за повторно ръководител на долната камара на Конгреса на Съединени американски щати. През 2007 година тя стана първата жена в Америка, заемала в миналото този пост, и остана на него до 2011 година, когато Републиканската партия получи болшинство.
 Нанси Пелоси БГНЕС
Пелоси даде обещание да накара Конгреса да работи за богатството на всички американци, а партията й се готви да провокира президента с следствия и призовки, които заплашват програмата на Белия дом. Това е първият нов Конгрес, почнал работа в миг, когато работата на федералното държавно управление е отчасти спряна заради липса на финансиране. Причината е в настояването на Тръмп да се финансира построяването на стена по границата сред Съединени американски щати и Мексико, напомня Асошиейтед прес.

" Тази Камара на представителите ще работи за народа ", се чака да каже Нанси Пелоси след заемането на председателския пост, излиза наяве от публикувани авансово фрагменти от речта й. В тях тя дава обещание да понижи цената на опазването на здравето и цените на изписваните с рецепта медикаменти и да отбрани хората, които към този момент страдат от хронични заболявания; да усили заплатите, като построи още веднъж Америка със зелена и съвременна инфраструктура.-->

Пелоси дава обещание също " да възвърне честността на държавното управление, с цел да може хората да изпитват убеденост, че държавното управление работи за публичния интерес, а не в отбрана на нечии специфични ползи ".

Очаква се 116-ият Конгрес на Съединени американски щати, който се събра през днешния ден на първото си съвещание, да бъде доста по-различен от всички досегашни. В него ще заседават рекорден брой дами, а новото потомство от мюсюлмани, латиноамериканци, индианци и афроамериканци, показани в долната камара, отразява измененията в етническия състав на Съединени американски щати, отбелязва Асошиейтед прес.
Републиканските представители в камарата към момента са най-вече бели мъже.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР