Демократите в Камарата на представителите в САЩ гласуваха за импийчмънт

...
Демократите в Камарата на представителите в САЩ гласуваха за импийчмънт
Коментари Харесай

WSJ: Демократите май помогнаха на Тръмп за втори мандат

Демократите в Камарата на представителите в Съединени американски щати гласоподаваха за импийчмънт на президента Доналд Тръмп, само че като изключим одобрителните реакции на медиите, какво реализираха те? Не съумяха да убедят страната в правотата на дейностите си; сложиха нов, невисок стандарт за президентски импийчмънт; Тръмп ще бъде оневинен в Сената, а демократите може би даже му помогнаха да бъде избран отново следващата година. Поздравления за " Съпротивата ", написа в публицистична публикация в. " Уолстрийт джърнъл ".

Ентусиазираният от импийчмънта щемпел ще жигосах републиканците, че ги е боязън от Тръмп или че са морални продажници. Само че казусът не е дали републиканците имат чиста или гузна съвест. Проблемът са слабите причини и нечестният метод, по който демократите подходиха към случая, разяснява американският всекидневник.

Процесът в Камарата на представителите бе неправдив. Демократите в комисията по разузнаването отхвърлиха препоръчаните от Републиканската партия очевидци, в комисията по правните въпроси не разрешиха на републиканците да провеждат свои чувания и действаха прибързано, с цел да приключат по-бързо дебатите и гласуването.

По създание демократите се вкопчиха в един необмислен външнополитически ход на Тръмп и го изопачиха до обвинявания в корупция и изнудване. Показателно е, че основанията за импийчмънт не включваха обвинявания в съответни закононарушения, а вместо това бяха нереални изказвания за " корист с власт " и " възпрепятстване на работата на Конгреса ", отбелязва " Уолстрийт джърнъл ".

Само ден след гласуването в Камарата на представителите процедурата по импийчмънт прерасна от безумство във фарс, прибавя в друга публицистична публикация американското издание.

Председателят на долната камара на Конгреса Нанси Пелоси в този момент заплашва да задържи предаването на обвиняванията в Сената, до момента в който горната камара не одобри условия по процеса, които тя и лявата й секта считат за съответни.

Американската конституция дава на Камарата на представителите право да гласоподава импийчмънт, а на Сената - да отсъди по импийчмънта. Пелоси обаче желае да употребява обвиняванията, които долната камара прокара, с цел да принуди горната да направи каквото тя желае. Целта, наподобява, е процесът в Сената да се трансформира във второ следствие за импийчмънт с вярата да изскочи нещо ново и републиканците да бъдат принудени да отстранят Тръмп от президентския пост, разяснява " Уолстрийт джърнъл ".

Не това обаче са целели бащите създатели, когато са измислили процеса в Сената, който би трябвало да съди президента въз основа на обвиняванията, утвърдени от Камарата на представителите, добавя вестникът. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР