Демократите в Камарата на представителите на САЩ разследват SpaceX за

...
Демократите в Камарата на представителите на САЩ разследват SpaceX за
Коментари Харесай

САЩ разследват предполагаемото използване на Starlink от Русия

Демократите в Камарата на представителите на Съединени американски щати проверяват SpaceX за това дали е направила задоволително, с цел да попречи на Русия да употребява сателитна интернет услуга Starlink като част от продължаващата война на Москва против Украйна, споделиха двама депутати в четвъртък.

В писмо до компанията двамата демократи обявиха, че изказванията на чиновници на украинското разузнаване, че съветските военни сили са , са тревожни и че разполагането може да наруши глобите на Съединени американски щати.

Предполагаемата " корист от Русия с терминали Starlink отвън интернационално приетите граници на Русия съставлява сериозна опасност за сигурността на Украйна, живота на украинци и националната сигурност на Съединени американски щати ", пишат представителите Джейми Раскин и Робърт Гарсия в писмото до президента на SpaceX Гуин Шотуел.

Кремъл отхвърли войските му да употребяват Starlink, дъщерно сдружение на SpaceX, благосъстоятелност на Илон Мъск.

Представители на SpaceX не дадоха отговор на искане за коментар по отношение на писмото, обявено първо от The Washington Post.

Терминалите на Starlink обезпечават високоскоростна интернет връзка и бяха изпратени бързо, с цел да оказват помощ на Украйна след нахлуването на Русия през февруари 2022 година, което се оказа жизненоважно за връзките на бойното поле на Киев.

През февруари украински публични лица твърдяха, че и ги е разположила в следените от нея региони в Украйна. Киев изиска от SpaceX да попречи на Москва да ги употребява в окупирани региони.

Starlink сподели в изявлиение, че не прави никакъв бизнес с държавното управление или военните на Русия, а Мъск в обява на X предишния месец сподели, че

Запитването на американските законодатели идва в миг, когато западните народи се борят да оказват помощ на Украйна с повече оръжия и финансиране след несполучливата контраатака на Киев предишното лято и откакто съветските сили си върнаха самодейността на бойното поле.

Украйна се готви за контранастъпателни дейности, повече от две години откакто съветските войски нахлуха в някогашната руска страна.

Киев се нуждае от повече помощ, само че жизненоважен пакет от помощ на Съединени американски щати

Президентът на Съединени американски щати демократ Джо Байдън възнамерява да възобнови настояването си за пакет от помощ от 95 милиарда $ за оръжия за Украйна в речта си за положението на Съюза в четвъртък вечерта.
 Белият дом: Не сме магьосници, Конгресът да гласоподава помощта за Украйна
Белият дом: Не сме магьосници, Конгресът да гласоподава помощта за Украйна

Джейк Съливан счита, че украинците се изтеглиха от Авдеевка поради липса на боеприпаси
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР