Демократите в Камарата на представителите на САЩ планират скоро да

...
Демократите в Камарата на представителите на САЩ планират скоро да
Коментари Харесай

След съдебния процес срещу Тръмп - проекторезолюция на Конгреса срещу извънредното положение

Демократите в Камарата на представителите на Съединени американски щати възнамеряват скоро да показват резолюция за преустановяване на националното изключително състояние на американския президент Доналд Тръмп поради южната граница, разкри NBC.
" С актуалната резолюция на Сената и Камарата на представителите на Съединените американски щати в Конгреса, която е в сходство с член 202 от Закона за националните незабавни случаи (50 USC 1622), се приключва националното изключително състояние, оповестено от президента на 15 февруари 2019 година ", се споделя в проектотекста, написа БГНЕС.
Според медиите резолюцията ще бъде показана в камарата директно след идващия петък.
Миналата седмица Тръмп подписа национална декларация за въвеждане на изключително състояние, с цел да обезпечи 5,7 милиарда $ за ограниченията за сигурност и оградата на границата сред Съединени американски щати и Мексико, ограничаваща противозаконната имиграция. Президентът на Съединени американски щати призна, че е евентуално да бъде съден за оповестяване на националното изключително състояние, добавяйки, че ще победи във Върховния съд на Съединени американски щати. Малко по-късно 16 щата, отпред с Калифорния, заведоха иск против него.
Несъгласията на Тръмп с демократите по въпроса за граничната стена по-рано доведоха до рекордно 35-дневно отчасти прекъсване на работата на държавното управление, което завърши преди няколко седмици.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР