Демократите в Камарата на представителите на САЩ обявиха две обвинения

...
Демократите в Камарата на представителите на САЩ обявиха две обвинения
Коментари Харесай

Тръмп официално обвинен в злоупотреба с власт и възпрепятстване на разследване

Демократите в Камарата на представителите на Съединени американски щати оповестиха две обвинявания в процедурата по импийчмънт против президента Доналд Тръмп, оповестяват международни организации, написа news.bg.

``
реклама

След седмици на следствие Комисията по правни въпроси се концентрира върху два члена, съгласно които Тръмп е упрекван в корист с власт и възпрепятстване на Конгреса

От Демократическата партия прецизираха, че Тръмп е злоупотребил с властта си за сметка на националния интерес и е попречил опити на Конгреса за следствие.

Това е историческа стъпка, която може да докара до гласоподаване в пленарна зала най-рано идната седмица. 

Председателят на Комисията по правни въпроси към долната камара Джери Надлър заяви обвиняванията по време на конференция.

" Трябва да бъдем ясни: Никой, нито даже президентът, не е над закона ", предизвести той.

Надлър заяви, че Комисията по правни въпроси внася два члена за импийчмънт на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Председателят на Комисията по разузнаване към Камарата на представителите Адам Шиф съобщи от своя страна, че демократите повече не могат да чакат, тъй като не желаят повече да разрешават на Тръмп да лъже и да търси задгранична помощ за персонални облаги.

На конференцията участва и ръководителят на Камарата на представителите Нанси Пелоси. 

От предизборната акция на Тръмп дадоха отговор, че демократите се занимават с този политически спектакъл, тъй като нямат мощен претендент за изборите през 2020 година и те го знаят.

И двете обвинявания са свързани с проблема към опитите на Тръмп да притисне украинското държавно управление да организира следствие против някогашния вицепрезидент Джо Байдън, който е любимец на Демократическата партия за президент на Съединени американски щати. Демократите настояват, че президентът е блокирал помощ за Украйна и е отказал да се срещне с украинския си сътрудник, до момента в който страната не стартира да проверява Байдън и сина му Хънтър, който е работил в борда на шефовете на украинската енергийна компания " Бурисма ".

Републиканците обаче са уверени, че демократите нямат доказателства. Те също акцентират, че демократите се пробват да смъкват президента, тъй като не могат да го победят на президентските избори.

Обвиненията на демократите за импийчмънт на президента не са свързани с продължителното следствие на специфичния прокурор Робърт Мълър за намесата на Русия.

Камарата на представителите може да гласоподава за импийчмънт на Тръмп още идната седмица. Доналд Тръмп може да стане третият президент в историята, против който е гласуван импийчмънт. Ако се случи, ще има развой в Сената, където се чака Тръмп да бъде оневинен.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР