Демократите ще контролират долната камара на Конгреса, сочат данните от

...
Демократите ще контролират долната камара на Конгреса, сочат данните от
Коментари Харесай

Изборите в САЩ — референдум за политиките на Тръмп

Демократите ще управляват долната камара на Конгреса, сочат данните от междинни избори, които се организираха в Съединените щати във вторник. Вотът беше самобитен референдум за политиките на президента Доналд Тръмп, които към този момент две години разделят обществото.

По всяка възможност обаче републиканците ще запазят болшинството си в Сената, което е още едно доказателство за степента на разделяне измежду американците. Резултатите сигурно ще трансформират доста политическия баланс във Вашингтон и ще сложат завършек на относителния комфорт, с който до момента разполагаше Тръмп. Демократите към този момент ще могат да блокират неговите законодателни начинания и да възобновят дейното следствие на финансови му интервенции и на по този начин наречената съветска интервенция в президентските избори от 2016 година, написа БГНЕС.

Възможно е даже да предизвикват процедура по импийчмънт, която обаче надали ще получи нужната поддръжка в горната камара на Конгреса. Демократите обаче не могат да бъдат изцяло удовлетворени, защото прогнозите за смазваща победа надалеч не се оправдаха. Очевидно гласоподавателите надалеч не са толкоз недоволни от Тръмп, който прекара целия ден в Белия дом, дружно със фамилията и най-близките си сътрудници. Една от вероятните аргументи за това е положителното положение на стопанската система, която отбелязва непрестанен напредък от встъпването му в служба.

" Изключително съм удовлетворен от стопанската система. Много ми харесва и желая всичко да продължава да се движи в досегашната посока ", съобщи 27-годишният гласоподавател от Чикаго Джеймс Герлок, с което обобщи претекстовете на по-голямата част от поддръжниците на републиканците.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР