Демократите притискат Джон Болтън, бившия съветник по национална сигурност, който

...
Демократите притискат Джон Болтън, бившия съветник по национална сигурност, който
Коментари Харесай

Демократите настояват Болтън да свидетелства на процеса срещу Тръмп в Сената

Демократите притискат Джон Болтън, някогашния консултант по национална сигурност, който беше уволнен от Доналд Тръмп през септември, и изпълняващия длъжността шеф на канцеларията на Белия дом Мик Мълвейни да дадат показания по време на процеса против американския водач в Сената през януари 2020 година, написа " Гардиън ".

Искането двамата основни очевидци да дадат показания за абсурда с Украйна се съдържа в писмо на Чък Шумър, топ демократа в Сената, до републиканския му сътрудник Мич Макконъл.

Двете партии са в конфликт по отношение на изискванията за провеждането на импийчмънт процеса, който е едвам третият в историята на Съединени американски щати.

Процесът, който Шумър предлага да стартира на 7 януари, сигурно ще се организира. Контролираната от демократите Камара на представителите ще гласоподава в интерес на две обвинявания против Тръмп по време на съвещание в сряда.

В писмото си Шумър излага възможната конструкция на процеса в Сената, основаван на проведения импийчмънт против някогашния президент Бил Клинтън през 1999 година Той целеустремено акцентира, че главните правила за процеса са утвърдени единомислещо със 100-0 гласа.

Сенаторите от Демократическата партия мощно имат вяра и аз имам вяра, че републиканците са съгласни, че този развой би трябвало да бъде почтен, ще вземе под внимание всички обстоятелства, отбелязва Шумър и добавя, че това е най-голямото предизвикателство пред Сената през идващите седмици.

Но очакванията за сходно двупартийно съглашение за процеса през януари се изпариха преди Шумър да изпрати писмото. Републиканците оповестиха, че нямат желание да съблюдават конституционно лимитирани параметри на процеса, който дейно слага сенаторите в ролята на жури.

Макконъл, който като водач на болшинството има крайната дума по какъв начин да се организира процесът, акцентира, че ще го приготви след съвещания с Тръмп.

Миналата седмица той разгласи, че координира дейностите с юристите на Белия дом.

Други сенатори намекнаха, че към този момент са достигнали решение да оправдаят президента, даже и преди да са призовали първия очевидец.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР