Демократите от Конгреса на САЩ публикуваха стенограма от показанията по

...
Демократите от Конгреса на САЩ публикуваха стенограма от показанията по
Коментари Харесай

Публикувани са показанията по делото за импийчмънт срещу Тръмп

Демократите от Конгреса на Съединени американски щати разгласиха стенограма от показанията по делото за импийчмънт на президента Доналд Тръмп. Показанията са дадени от някогашния дипломат на Съединени американски щати в Украйна Мери Йованович и някогашния консултант на държавния секретар Майкъл Маккинли, оповестява РИА Новости.

От показанията излиза наяве, че външната политика на Съединени американски щати е била „ отровена от несъответствуващ всекидневен канал, чиято цел е била да предизвиква персоналните и политическите ползи на президента ”, се споделя в взаимно изказване на водачите на трите комисии, които организират следствието. И в трите демократите имат болшинство.Според ръководителя на комисията по разузнаване Адам Шиф, на следващия ден следва да бъдат оповестени показанията на някогашния специфичен представител на Съединени американски щати за Украйна Курт Уолкър и някогашния дипломат на Съединени американски щати в Европейски Съюз Гордън Съндърланд. Ще бъдат оповестени и други показания, които до скоро са били засекретени.

Демократите започнаха процедура по импийчмънт против президента Тръмп, като го упрекнаха, че е оказал напън върху президента на Украйна Владимир Зеленски да бъде разследван някогашният вицепрезидент Джо Байдън и неговото семейство.

Тръмп популяризира стенограма на диалога, от която стана ясно, че той в действителност е помолил Зеленски „ да изследва ” делото Байдън. Американският държавен глава съобщи, че не е направил нищо незаконно, а единствено е извършил своя дълг към битката против корупцията.

Сега три комисии в Камарата на представителите на Съединени американски щати организират изявленията със очевидци по „ украинското дело ” и изпращат многочислени запитвания до членовете на администрацията на Тръмп с искане да им бъдат предоставени нужни документи. Показания в Конгреса към този момент дадоха няколко основни очевидци.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР