Демократите от Камарата на представителите в американския Конгрес не смятат

...
Демократите от Камарата на представителите в американския Конгрес не смятат
Коментари Харесай

Демократите в Конгреса са готови с две обвинения по импийчмънта

Демократите от Камарата на представителите в американския Конгрес не считат да отсрочват процеса на импийчмънт и може още през днешния ден да издигнат публични обвинявания против президента Доналд Тръмп, заяви ръководителят на комисията по външна политика към Конгреса Елиът Енгъл, представен от Би Би Си.

Преди да даде изказването той беседва с председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси.

" Смятам, че болшинството е според с това решение ", съобщи той, представен от Би Би Си.

Междувременно ръководителят на комисията то разузнаване към Камарата на представителите Адам Шиф разяснява, че в процедурата по импийчмънта против президента Доналд Тръмп би трябвало да се откроят три обвинявания, в които са съсредоточени по-голямата част от свидетелските показания, а не да се повдига обвинявания по всички въпроси, свързани с незаконосъобразни дейности от страна на президента.

" Моята тактика постоянно е била такава... Да се формулират обвинявания там, където има най-силни и неопровержими доказателства и да не се стремим да повдигаме обвинявания по всички точки, даже в случай че те са вероятни и по други въпроси. " - разяснява Шиф пред CBS.

Според изявления в американските медии, демократите ще издигнат обвинявания против Тръмп за корист със служебно състояние за персонални цели и възпрепятстване на работата на Конгреса.

Според членове на Камарата на представителите, към тези две обвинявания може да бъдат добавени и други. Засега няма решение дали президентът да бъде упрекнат и в опит за сговор с непознато държавно управление за интервенция в американските избори, или във възпрепятстване на правораздаването - за последното има редица свидетелства в отчета на спецпрокурора по съветската интервенция Робърт Мълър. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР