Демократите и републиканците все още не могат да се разберат

...
Демократите и републиканците все още не могат да се разберат
Коментари Харесай

Споровете за икономическия пакет за коронавируса в САЩ повлияха на пазарите, бензинът у нас поевтинява

Демократите и републиканците към момента не могат да се схванат за големия стопански пакет от 1 трилион $ в помощ на американската стопанска система поради рецесията с ковид. Това докара и до гневен изблик в Twitter от страна на американския президент Доналд Тръмп.
Тръмп разгласява публикация на Nartiona Review, съгласно която водачът на демократите в Сената Чък Шумър и ръководителят на Камарата на представителите Нанси Пелоси, също демократ, са поискали три нови точки да бъдат включени. Първо, нови пълномощия на синдикатите за предоговаряне на груповите трудови контракти. Второ, по-строги стандарти за нездравословните излъчвания от авиационния бранш. Трето, нарастване на облекченията за ВЕИ. Всичко това накара Тръмп да изухне, че " това в никакъв случай няма да стане ".

This will never be approved by me, or any other Republican! https://t.co/jWcGaS2QZC
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) March 24, 2020
Продължаващата липса на съгласие докара до отрицателна реакция на американските тържища. Dow Jones от дълго време падна под немислимите до неотдавна 19 000 пункта и към този момент е на кота 18 591,93 пункта, 3,04% спад. S&P 500 е на равнище 2 237,40 т.е. спад от 2,93%, а отразяващият софтуерния бранш Nasdaq Composite e 6 860,67 пункта.
На петролния пазар обаче има повишаване – американският нефт е 24,40 $ за барел, т.е. 2,61% повишаване, а европейският вид Brent 28,01 $ на барел т.е. 1,78%.
В България, обаче, бензинът към този момент е под 2 лв. за литър междинна цена – 1,99 лв., т.е. 10,36% поевтиняване от 8 март насам. Най-ниска е междинната цена на VM Petroleum – 1,76 лв., а най-високата междинна цена е на CHIMOIL – 2,21 лв. за литър. Дизелът е 2,01 лв. приблизително, като Марешки го продава най-евтино – приблизително 1,71 лв., а CHIMOIL е със междинна цена 2,23 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР