Демократите и републиканците в американския Сенат не успяха да постигнат

...
Демократите и републиканците в американския Сенат не успяха да постигнат
Коментари Харесай

​Частична парализа на американското правителство

Демократите и републиканците в американския Сенат не съумяха да реализират компромис по бюджета. Срокът изтече тази нощ. Заради неналичието на съглашение стотици хиляди федерални чиновници, чиято работа не е считана за сериозно значима, ще би трябвало да излязат в насилствен отпуск. Предишната такава частична парализа на федералното държавно управление беше през октомври 2013 година и продължи 16 дни.

 © Българска телеграфна агенция
Републиканското болшинство в Сената (51 от 100 места) не съумя да убеди задоволително демократи да одобряват нормативен акт за краткотрайно финансиране на федералния бюджет в подмяна на спомагателни договаряния по статута за стотици хиляди млади имигранти, които са пристигнали нелегално в Съединени американски щати като деца и бяха краткотрайно предпазени от експулсиране от предходния президент Барак Обама.
За решение да се прекратят дебатите и да се премине към гласоподаване на краткотрайното финансиране на бюджета бяха нужни 60 гласа, само че тази численост не бе достигната. В поддръжка на процедурното предложение гласоподаваха едвам 50 сенатори, а 48 са срещу. Не е дал своя вот единствено водачът на републиканското болшинство в Сената Мич Макконъл.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР