Демократите губят единственото си място в Сената от Дълбокия юг.

...
Демократите губят единственото си място в Сената от Дълбокия юг.
Коментари Харесай

Демократите очаквано запазват контрола си върху Камарата на представителите

Демократите губят единственото си място в Сената от Дълбокия юг. Демократическата партия резервира и даже затвърждава болшинството си в Камарата на представителите в Съединени американски щати, оповестиха малките екрани " Фокс нюз " и Ей Би Си, съобщи Франс прес.

Демократите ще завоюват четири или пет спомагателни места. В момента те държат 232 от 435 места в долната камара на американския Конгрес. Републиканците управляват Сената, предава Българска телеграфна агенция.

Демократите използваха болшинството си в долната камара, с цел да проведат редица следствия против държавното управление на Доналд Тръмп.

Въпреки че демократическото болшинство гласоподава за импийчмънт на Тръмп поради изказванията, че президентът е оказал напън върху Украйна, с цел да оповести компрометираща информация за неговия противник Джо Байдън, републиканското болшинство в Сената го оправда.

Фактът, че двете камари са под контрола на разнообразни партии наложи и някои взаимни отстъпки като първия транш от законопроекти за стимулиране на потърпевшата от ковид стопанска система.

Камарата на представителите и Сенатът обаче не съумяха да се спогодят за нов пакет тласъци, макар че и двете партии са на мнение, че помощ за бизнеса е наложителна.

Демократът Дъг Джоунс от Алабама се чака да загуби мястото си в Сената на Съединени американски щати, оповестиха телевизия Ей Би Си и в. " Ню Йорк таймс ", представени от ДПА.

Републиканецът Томи Тъбървил печели 60 % от вота при преброени над 1 милион гласове.

Очакваше се Джоунс да загуби мястото, което завоюва с нежна преднина на изключителните избори през 2017 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР