Демократичните принципи и правораздаването бе тема на поредната образователна лекция,

...
Демократичните принципи и правораздаването бе тема на поредната образователна лекция,
Коментари Харесай

Бургаски окръжен съдия представи ролята на правото в гражданското общество пред ученици от Математическата гимназия

Демократичните правила и правораздаването бе тематика на следващата просветителна лекция, която окръжният арбитър Симеон Михов изнесе в Природоматематическа гимназия " Акад. Никола Обрешков ". Срещите с младежите на Бургас не престават в границите на Образователната стратегия, в която окръжни и районни съдии изнасят открити уроци по правни тематики.

Лекторът описа на единадесетокласниците, че Българската Конституция разделя управляващите на законодателна, изпълнителна и правосъдна, като показа устройството и активността на органите на правосъдната власт. " Съдът преглежда и взема решение разногласия. Ролята на правосъдната власт е да пази правата и законните ползи на жителите, юридическите лица и страната ", разяснява арбитър Михов. Магистратът има вяра, че с цел да отстояваме своите права, ние следва да бъдем осведомени и будни. Всеки жител, който е станал очевидец или е схванал за осъществено закононарушение, даже да не е потърпевш от него, е задължен да алармира и осведоми виновните органи – прокуратура, полиция.

Младите математици получиха като подарък книжно издание – Конституцията на Република България и просветителни брошури за правосъдната власт, обезпечени от Висшия правосъден съвет.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР