Демократичната юнионистка партия на Северна Ирландия ще подкрепи поправка на

...
Демократичната юнионистка партия на Северна Ирландия ще подкрепи поправка на
Коментари Харесай

Северноирландците отхвърлят предложение на ЕС за Брекзит

Демократичната юнионистка партия на Северна Ирландия ще поддържа корекция на поддръжниците на Брекзит в Консервативната партия, която ще направи предлагането ( по този начин наречената " мрежа за сигурност " ) на Европейски Съюз за ирландската граница нелегално, написа " Дейли телеграф ".

Вестникът отбелязва, че поправката, която прави нелегално всяко предложение, предвиждащо Северна Ирландия да остане в митническия съюз на Европейски Съюз, към този момент е подкрепена от 40 евроскептични депутати от Консервативната партия на Англия.

Северноирландската партия, която поддържа държавното управление на малцинството на премиера Тереза Мей в Народното събрание, към този момент заплаши да блокира идващия бюджет на Обединеното кралство, в случай че министър-председателят поддържа договорка за Брекзит, при която Северна Ирландия остава в единния пазар и митническия съюз, с цел да се избегне " твърда " граница с Ирландия. Партията твърди, че сходно решение ще докара до определяне на митническа граница в Ирландско море и ще отдели Северна Ирландия от останала Англия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР