Демократичната юнионистка партия (ДЮП) препотвърди днес на конгрес в Белфаст

...
Демократичната юнионистка партия (ДЮП) препотвърди днес на конгрес в Белфаст
Коментари Харесай

ДЮП е твърдо против споразумението на Джонсън за Брекзит

Демократичната юнионистка партия (ДЮП) препотвърди през днешния ден на конгрес в Белфаст решимостта си да осуети съглашението за Брекзит, контрактувано от английския министър председател Борис Джонсън, съобщи Българска телеграфна агенция.

``
реклама

Със своите 10 депутати в Камарата на общините ултраконсервативната протестантска групировка от Северна Ирландия, съгласно която съюзът с Англия е жизеноважен, се трансформира в основен фактор в английската политика, като от нея зависи парламентарното болшинство на ръководещите консерватори.

Юнионистите блокираха двата разновидността на съглашението, подписано от Лондон за Брекзит - първо от министър-председателката Тереза Мей, а по-късно и от наследника й Борис Джонсън. Малката северноирландска партия желае Англия да напусне Европейски Съюз със съглашение, само че не и с контрактуваното от Джонсън.

" Без промени ние няма да гласуваме съглашението на премиера ", предизвести лидерката на ДЮП Арлийн Фостър. Тя се аргументира, че това съглашение е нездравословно за стопанската система на Северна Ирландия и " би отслабило основите на тази огромна Англия ". " Гласовете ни имат значение и ще имат значение през идните дни ", акцентира Фостър.

На гласоподаване, планувано за понеделник, Борис Джонсън се надява, че ще може да провокира предварителни избори, само че за задачата ще се нуждае от болшинство от две трети. От предварителните избори през 2017 година, след които Тереза Мей изгуби болшинството си, ДЮП има решаващата дума за Брекзит и фактът, че партията отхвърли съглашението на Тереза Мей, докара до оставката ѝ преди пет месеца.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР