Демократична практика е дълго управлявалите да са обект на критика

...
Демократична практика е дълго управлявалите да са обект на критика
Коментари Харесай

Любомир Стефанов: ГЕРБ смятат, че искат да ги заличат

" Демократична процедура е дълго управлявалите да са обект на рецензия от всички. ГЕРБ не са привикнали и считат, че всички желаят да ги изличат от лицето на планетата, а сходно нещо няма ".

Това съобщи пред БНР политологът и учител в Нов български университет Любомир Стефанов.

Той акцентира, че не за първи път предизборно ставаме очевидци на търсенето на комфортен провинен:
" Като ръководеща партия в предходните 10-ина години ГЕРБ е най-удобна да е център на целта за техните политически съперници, които желаят на техен тил да създадат политически капитал и да усилят бъдещето си наличие в Народното събрание ".

Политологът уточни, че предизборната акция за вота през юли е почнала още в първия ден на малко просъществувалото 45 Народно заседание:
" Миналият парламент беше като увод за това, което ни чака в този момент. За страдание в 46-ото Народно събрание ще забележим повече от същото ".

По думите му ще се ускори чувството, че сме в професионален боксов мач, а предизборното показване на стратегиите на партиите ще останат на втори проект:
" На напред във времето ще е изсипването на всичко от всички - върху ГЕРБ, като по този метод ще се размие наличието, което имат, с цел да предложат опция ".

Любомир Стефанов дефинира служебното държавно управление като кабинет на свръхочакванията.

" Президентът изпадна в ситуацията да бере и позитивите, само че и негативите от този кабинет ", посочи той..

В предаването " Нещо повече " политологът разяснява и абсурда с подслушването на политици:
" Ако някой е забъркан, ще отнесе най-голяма порция от виновността, защото ще бъде в персонална отговорност, че някой е дал предписание, респективно - заповед, а тя е била подписана от някой различен.

Това са едни милиционерски номера за разфокусиране на същинския обект на подслушване. Но тези неща би трябвало да бъдат доказвани, тъй като е доста елементарно да се хвърлят в общественото пространство и да стартира едно шумене и шупване, без то да докара до резултат и се окаже следващият ПР, изключително в интервал на предизборна акция.

Трябва нещата, които се намерят като доказателства, да бъдат импортирани в съда от прокуратурата и там да устоят прочита на закона, с цел да споделяме в следствие, че този е отговорен, а оня - почтен ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР