“Демократична България” започва националната кампания за честни и прозрачни избори

...
“Демократична България” започва националната кампания за честни и прозрачни избори
Коментари Харесай

Демократична България започва национална кампания за честни избори “Ти броиш”

“Демократична България” стартира националната акция за почтени и транспарантни избори „ Ти броиш “. Кампанията си слага за съществена задача да реализира редом броене и по този начин да предотврати опитите за измами и операции при броенето на гласовете на парламентарния избор през 2021 година

“Ти броиш” е основна част от усилието на “Демократична България” да обезпечи опция за взаимно наблюдаване на изборите и да комбинира ресурсите на разнообразни партии и неправителствени организации за реализиране на редом броене на вота.

За задачата се търсят 12 000 души – колкото са изборните секции в страната, които да следят броенето на бюлетините и да наблюдават за правилното регистриране на резултатите в протоколите.

“Обръщаме се към всеки, който желае да способства за това да има почтени избори, без значение от партийни благосклонности и антипатии - всеки може да се записва и употребява този инструмент. Усилието за наблюдаване на вота е надпартийна задача”, сподели през днешния ден съпредседателят на “Демократична България Христо Иванов и прикани: “Обсебването на нашата народна власт е подчинено на циничния закон: “не е значимо по какъв начин се гласоподава, значимо е кой брои”. Нека дружно сменим неговото значение! Ако всички дружно подсигуряваме, че броенето не се трансформира в замяна, ще стартираме да си връщаме страната действително. Ако използван правилото - “ти гласуваш, ти броиш” България още веднъж ще бъде демократична и свободна страна.”

Застъпник в “Ти броиш” може да стане всеки пълновръстен български жител, който желае да бъде поръчител за честността на изборите, без значение на коя политическа мощ симпатизира. Достатъчно е да се записва на уеб страницата на националната акция и да отдели 4 часа в края на изборния ден, с цел да наблюдава и подсигурява честното броене на бюлетините и правилното регистриране на резултатите в протоколите.

След това всеки бранител на вота би трябвало да получи копие от протокола на секцията, да го снима и качи в особено основаното мобилно приложение "Ти броиш ". Така то незабавно стига до успореден преброителен център, където резултатите се обработват и се разгласяват в действително време на уеб страницата на акцията.

Всеки покровител, без значение от коя партия е, може да качва резултати в приложението.

Така всеки български жител ще може да види действителните резултати от изборите още преди те да са стигнали до Централната изборна комисия. Тъй като опитът демонстрира, че най-големите операции с вота стават точно при броенето на гласовете и попълването на протоколите, паралелното броене на данните от секционните протоколи ще покаже дали след първичната обработка те са претърпели непозволени промени.

Повече информация за националната акция за почтени и свободни избори вижте на, а през януари 2021 година ще бъде показано и приложението “Ти броиш” и детайлности за самата платформа.

За регистрация като покровител - тук

Целия апел на Христо Иванов вижте тук:

Видео за акцията - тук
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР