“Демократична България ясно ще заяви в коалиционен формат, че настоява

...
“Демократична България ясно ще заяви в коалиционен формат, че настоява
Коментари Харесай

Атанас Славов: Настояваме за многонационален съюзнически контингент в България

“Демократична България ” ясно ще съобщи в съдружен формат, че упорства да бъде ситуиран многонационален съюзнически контингент България наред с построяването на батальонна бойна група.

Това сподели националният представител Атанас Славов пред Българска национална телевизия.

“Ние настояваме да има съюзнически контингент в България, с цел да покаже доста ясно, че съюзът НАТО е обединен и че съюзът НАТО би извършил уговорките си, в случай че се наложи. И това е доста ясно обръщение за българското общество ”, съобщи той в предаването “Денят стартира ”.

“По източния фланг на НАТО България има 200 съюзнически елементи, 200 индивида американци. Като стартираме от Естония, минем през Полша, Румъния. Има хиляди. Има няколко хиляди в Полша, над хиляда в Румъния ”, добави той.

Депутатът напомни и за близостта на българското общество до този спор, само че съобщи, че с излизането на вчерашната декларация стана ясна и позицията на институциите.

“Българският парламент не е разграничен за Украйна. Декларацията, която гласувахме беше подкрепена в обособени свои елементи от всички политически партии ”, сподели Славов, който е и член на парламентарната комисия по защита.

Славов е безапелационен, че България като член на Европейски Съюз и НАТО не може да остане настрана от процеса със глобите. Депутатът беше част от работната група, която изготви декларацията и напомни, че в нея ясно и изрично се изявява позицията за налагане на наказания.

“И Европейският съюз, и Съединени американски щати, нашите съдружници оповестиха, че постановат наказания. Българският парламент не може да остане настрана от този развой. Така че бих споделил, че с голямо болшинство, съвсем безусловно болшинство в Народното събрание се утвърди декларацията. Което е един мощен сигнал и за българското държавно управление да отстоява българската позиция в съответните формати съюзнически в които участваме ”, сподели той.

Атанас Славов съобщи, че чака българските политици да са на висотата на своята отговорност и да не раздухват в допълнение страховете на жителите.

“Категорично има война. Очевидно е, че има нападателни военни дейности. Категорично е, че има набези върху цялата територия на страната – от западните провинции до най-източните области ”, добави Славов като напомни, че със наказания и интернационална реакция излиза наяве по какъв начин западната общественост е окачествила тези дейности.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР