„Демократична България“ внесе в деловодството на Върховния административен съд жалба

...
„Демократична България“ внесе в деловодството на Върховния административен съд жалба
Коментари Харесай

Атакуват АЕЦ „Белене“ в съда

„ Демократична България “ внесе в деловодството на Върховния административен съд тъжба против решение на Министерски съвет на Република България по т.37 от дневния ред от 16.05.2018г., с което одобри Доклад за одобрение на съответни оферти, свързани с опциите за реализация на активите по плана за създаване на АЕЦ „ Белене “, в т. ч. и обособяване на активите и пасивите за плана в настрана юридическо лице.

При приемане на оспорваното Решение, Министерски съвет (МС) е работил в нарушаване на наредбите на закона и наложения през 2012 година мораториум върху реализирането на АЕЦ „ Белене “. Централният орган на изпълнителната власт не е изследвал изцяло и детайлизирано обективната фактическа обстановка, касаеща процесния план. Считаме, че Министерски съвет е приел голословно решение, застрашаващо сигурността, здравето както и живота на българските жители.

„ Демократична България “ остава в протестна подготвеност и ще провежда митинг при внасяне на тематиката в дневния ред на Народното събрание.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР