Демократична България“ вдига червен флаг“ за състоянието на управляващата коалиция,

...
Демократична България“ вдига червен флаг“ за състоянието на управляващата коалиция,
Коментари Харесай

Не произведохме лидерство. Според Христо Иванов управляващите не могат да продължават по този начин

Демократична България подвига „ червен байрак “ за положението на ръководещата коалиция, която не може да продължава да работи
както до момента. Това разгласи съпредседателят на обединяването Христо Иванов .

„ Ние ясно осъзнаваме, че страната не може да бъде хвърлена в липса на ръководство и да се отиде към избори. Не тъй като нас ни е боязън, ние нашето ще си го вземем. Страх ме е, че екстремисти като „ Възраждане “ , които с чудовищно удоволствие експлоатират страховете на хората, могат да трансфорат акцията в голям пожар “, сподели Иванов пред бТВ.

Повод за рецензиите му към метода, по който обединението действа, стана гласуването за, която обаче не включва изпращане на оръжия и муниции.

„ Демократична България “ (ДБ) предложи личен план за решение на Народното събрание, който предвиждаше даване на военна помощ за Украйна без ограничавания, само че не беше признат.

„ Проблемът е, че не можахме да произведем водачество. Произведохме едно нищо. Това нищо няма да бъде добър компромис. Тази тематика не може да изчезне “, сподели още съпредседателят на Демократична България.

Според Иванов обстановката, в която се намира страната, е доста комплицирана и от обединението не могат да позволен провеждането на нови избори, най-много поради опита за отделяне от зависимостите, свързани с Русия в енергийната и политическата системи. Той акцентира, че обстановката, в която обединението е била основана, се отличава радикално от актуалната „ най-тежка геополитическа рецесия в Европа от 70 години “, която е трансформирала всички цели.

По думите му от Демократична България до момента не са чертали разграничителни „ червени линии “, само че в този момент е належащо да вдигнат „ червен байрак “ за предизвестие и добави, че единствената причина от обединяването да остават част от властта е алтернативата.

Партиите в ръководещата коалиция са в спор посред в последните няколко месеца. До най-сериозен конфликт се стигна поради настояванията за даване на оръжие за Украйна. От „ Демократична България “, „ Продължаваме промяната “ и „ ИТН “ се оповестиха за тази опция, само че Българска социалистическа партия заплаши, че ще напусне обединението, в случай че „ и един патрон “ бъде изпратен за Украйна.

Сблъсъци имаше и във връзка избора на гуверньор на Българска народна банка,, както и въпросът, обвързван с връзките със Северна Македония.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР