Демократична България“, Възраждане“ и БСП са опасно близко за предстоящия

...
Демократична България“, Възраждане“ и БСП са опасно близко за предстоящия
Коментари Харесай

ДБ, Възраждане и БСП си дишат във врата, сочи Маркет линкс

„ Демократична България “, „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия са рисково близко за идния парламентарен избор на 2 април. За първи път доверието в президента Румен Радев спада с над 10 %. Това са главните заключения от най-новото национално социологическо изследване, финансирано от bTV и „ Маркет линкс “. Изследването е извършено измежду 1067 пълнолетни лица сред 14 и 22 януари по методите на директно персонално изявление и онлайн анкета.

61 на 100 е негативната оценка за ГЕРБ, а 21 на 100 поддържат партията. При " Продължаваме промяната " съотношението е 64 към 18 на 100, т.е. харесващите я са с 3 на 100 по-малко от одобряващите ГЕРБ. Неодобряващите Политическа партия още веднъж са с 3 на 100 повече от критиците на партията на Бойко Борисов. Демократична България събира 59 на 100 отрицание и 16 на 100 поддръжка. 

47 на 100 от интервюираните не желаят коалиция сред ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и БВ. Останалите 20 на 100 не знаят, а 33 % са съгласни на коалиция сред тези обединения.

Избирателната интензивност на 2 април евентуално ще е близка до тази на 2 октомври м. година

44% са подготвени да излязат да гласоподават на изборите, а 18 на 100 са заявили, че по-скоро ще гласоподават, а 12 на 100 от интервюираните не знаят. 8% са дали отговор " по-скоро не ", а  18 % от интервюираните са декларирали, че изрично няма да гласоподават. 

Проучването демонстрира, че всички водачи губят доверие, само че Бойко Борисов е съумял да възвърне част от утвърждението към него. Според шефа на „ Маркет линкс “ Добромир Живков водачът на ГЕРБ връща част от поддръжката си и сега 22% изпитват доверие към него против 64%, декларират противоположното. Той е и водачът на партия в страната с най-високо доверие, сочи още проучването.

За първи път доверието в президента Румен Радев спада с над 10%, демонстрират още данните. Към момента доверие към него изпитват 39%, а съмнение - 41%.

" Понастоящем става забележима упоритостта на Радев да превзема нови властови територии, което е и причина за неговия резултат в изследването във връзка с доверието ", разяснява социологът.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР