Демократична България“ - Варна категорично настоява кметът на Община Варна

...
Демократична България“ - Варна категорично настоява кметът на Община Варна
Коментари Харесай

ДБ – Варна настоява кметът Иван Портних да върне незабавно на държавата акциите на Пловдивския панаир

„ Демократична България “ - Варна изрично упорства кметът на Община Варна Иван Портних неотложно да върне акциите на Пловдивския панаир на страната.

Това се показва в декларация на Демократична България – Варна, изпратена до медиите и подписана от съпредседателите Васко Василев и Пламен Китипов.

От варненската конструкция на „ Демократична България “ желаят също ръководителят на Общинския съвет Тодор Балабанов да свика изключителна сесия с една единствена точка - разглеждане на финансовото положение на Община Варна.

Публикуваме без редакторска интервенция текста на декларацията:

Миналата седмица Бойко Борисов даде „ изключителни инструкции “ за Пловдивския панаир.

Общинарите от ГЕРБ -Варна взеха решение да свикат изключителна сесия на Общинския съвет. Вчера с болшинството на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Янко Станев и Марeшки Общински съвет – Варна въобще не позволи въпросът „ Пловдивски панаир “ да влезе в дневния ред. Така на процедура „ ползите “ на почетния съветски консул господин Георги Гергов бяха предпазени от болшинството на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Янко Станев и Марешки. Извънредна сесия въпреки всичко беше свикана!

Извънредно трябваше да се разпределят едни 60 млн. от парите на варненци. Точно за 15 мин. болшинството на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Янко Станев и Марешки реши преходният излишък за 2022 година от 60 млн. да отиде за „ предизборни поправки “. И не се съмнявайте Кой ще ги извърши.

Най-големият временен излишък в последните 15 години.

Затова и предходната година съвсем нищо не се правеше във Варна. За да се трансферират парите за тази година, когато ще има избори, а варненци да „ платят “ предизборната акция на ГЕРБ и Движение за права и свободи. И защото Община-Варна няма право да взема повече заеми /има най-вече заеми от всички общини/, това беше единственият метод, който ГЕРБ измислиха. Следващият ход е заеми да вземат общинските сдружения.

ДБ – Варна изрично упорства кметът на Община Варна неотложно да върне акциите на „ Пловдивски панаир “ на страната и по този начин да спасим панаира от съветския жител Гергов!

Настояваме ръководителят на Общинския съвет, Балабанов, да свика изключителна сесия на Общински съвет – Варна с една единствена точка: „ Разглеждане финансовото положение на Община-Варна “!
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР