Демократична България“ ще внесе проект за решение за изпращане на

...
Демократична България“ ще внесе проект за решение за изпращане на
Коментари Харесай

„Демократична България“ ще внесе проект за решение за военна помощ за Украйна

„ Демократична България “ ще внесе план за решение за изпращане на военно-техническа помощ за Украйна, незабавно след свикването на Народното събрание, излиза наяве от пост на съпредседателя на Демократична България Христо Иванов във фейсбук.

 

В позицията на „ Демократична България “ участва и остра рецензия към президента Румен Радев. „ Категорично настояваме президентът Румен Радев да не заема еднолично и зад тила на обществеността позиции по основни за евроатлантическата принадлежност и достолепие на страната въпроси. Остро осъждаме решението му да бъде единственият държавен глава от Централна и Източна Европа, който отхвърли да се причисли към президентите на Румъния, Полша, Чехия, Словакия, Естония, Латвия, Литва, Северна Македония и Черна гора, подписали на 2 октомври декларация против незаконната анексия от Русия на територии на суверенна Украйна. Нещо повече, българският президент укри този собствен акт и едвам след това разгласи претекстовете си за него “, показват от Демократична България.

„ Отказът да постави подписа си под взаимния документ дружно с водачите на 9 страни от Централна и Източна Европа е в действителност отвод България да изрази цялостната, в това число военна, поддръжка за Украйна, отвод да жигосах и изиска съд за закононарушенията на агресора, отвод да поддържа суверенитета и териториалната целокупност на Украйна “, безапелационни са обединението, която ще разполага с 20 депутати в 48-то Народно заседание. Оттам приканват президентът Радев да се въздържа от независима позиция по значими за страната въпроси. „ Българският президент би трябвало да разбере, че няма легитимност самичък да се произнася по стратегически за България избори и да слага под подозрение нейната евроатлантическа ориентировка “, се показва в поста във фейсбук на Христо Иванов.

 

„ Настояваме президентът да свика Консултативния съвет за национална сигурност с законното политическо посланичество на обединенията от новоизбраното 48-о Народно заседание в него и той да разиска рамката на позициите на българската страна по всички въпроси, свързани с войната против Украйна и политиката на Кремъл към Европейски Съюз и НАТО. Окончателната дума по нея има само Народното събрание “ считат от „ Демократична България “.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР