Демократична България ще иска да проведе сериозен разговор с Продължаваме

...
Демократична България ще иска да проведе сериозен разговор с Продължаваме
Коментари Харесай

Христо Иванов: Искаме ДБ да се яви заедно с Кирил и Асен, за да спечелим изборите

" Демократична България " ще желае да организира сериозен диалог с " Продължаваме промяната " за общо явяване на идващите парламентарни избори. Това съобщи съпредседателят на групировката Христо Иванов в предаването " лице в лице " с водещ Цветанка Ризова.

" Винаги сме били доста положително настроени към това да има нова сила, нови лица, нови хрумвания ", заяви Иванов.

Според него не е инцидентно, че тъкмо в този момент се случват толкоз доста промени, тъй като " разпукването на модела носи разбъркване на пластовете ".

" Има толкоз доста работа, постоянно има място за още играчи, никой не е монопиолист на концепцията за смяна. Въпросът е по какъв начин структурираме между тях връзките, с цел да подсигуряваме, че смяната ще се случи. Не да губим тази сила ", каза Иванов.

И добави: " Ние чакаме да имаме много сериозен диалог с " Продължаваме промяната ". Ще сложим тематиката за взаимно явяване. Това наподобява като сюжет, без да позволим прахосване, да създадем не просто аритметичен общ брой, а и синергичен резултат. Изначално да създадем поръчки, че можем да градим мостове, да договаряме обединения. Има значение дали ще бъде показано преди избори те. "

Според Иванов една сходна коалиция може да си подсигурява първото или най-малко второто място, с цел да е несъмнено, че ще получи мандат за сформиране на държавно управление.

" Ключово е кой ще получи мандат. Много хора приказват за смяна, в това число Борисов и Движение за права и свободи. Промяната е дълга битка с един съответен модел ", каза още Иванов.

Той разясни, че в диалога би трябвало да се чуят причините " за " и " срещу ".

" Да не се опитваме да изобретяваме политиката отначало. Най-доброто нещо е да се поучим от одобрените модели. Коалициите неслучайно са измислени, те са един явен формат, поемат се агажименти пред гласоподавателите. Хората да знаят предплатено защо гласоподават, а не по-късно ", каза още Иванов.

Той бе безапелационен, че концепцията му за общо явяване не е обвързвана с това, че съгласно социолозицте " Продължава смяната " ще има по-добър резултат от " Демократична България ".

" Не се тормозя за позициите на " Демократична България ". Ние не сме преходен план, който се появява на вълната на кратковременен възторг. Ние сме трайна соцална действителност. Хора, които генераици наред подсигуряват европейската интеграция, демокрацията, свободата. Не техните политически представители, а тази гражданска общественост. Ние сме техен политически инструмент. Нямам аргументи да се тормозя, че те ще захвърлят този политически инструмент и ще се откажат от него ", заяви Иванов.

Според него в последните два парламената силата за смяна " беше затворена вътре в себе си като змия, която си хапе опашката, а не като стрела да прониже модела ",

" Колкото по-рано можем да покажем дарба за събиране, вдишване на задължения, макар разликите, толкоз повече ще имаме късмет субекта да изиска първото място ", каза още Иванов.

Той призна, че обстановката е комплицирана и поради това, тъй като " Продължавай смяната " изрично поддържа Румен Радев за президентските избори , а в " Демократична България " настроенията са за лична кандидатура.

" Тук е момента да покажем, че можем да намираме решения. Ако се разберем за вероятност, че ще има огромна консолидация, сигурен съм, че това обръщение ще притегли повече гласоподаватели, в сравнение с по настрана. Ще бъде платформа за разрешаване на разлики. Не да кажем, че няма никакви разлики. Трябва да се научим да живеем в това - единни в многобразието. Има разлики, в това число мже би за президентските избори , само че когато става дума за национални цели, свързани с смяната, тогава можем да се разберем. Ако това го покажем ще заслужим доверието ", убеден е Иванов.

И заключи: " Да забележим всичко, което ни сплотява, да дадем на жителите опция да гласоподават, без да се двоумят, за нещо огромно, трайно. "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР